• Su deposu temizliği
  • Su deposu dezenfektesi
  • Ortam dezenfeksiyonu hizmeti ve dezenfektan satışı
  • Evsel arıtma, endüstriyel arıtma, su yumuşatma
  • Su sebili temizliği
  • Su analiz hizmeti
  • Her türlü su deposu imalat, satış, monta

Su depoları yılda en az bir kez temizlenmeli ve yılda iki kez dezenfekte edilmelidir. Su depoları bodrum katında yada kazan dairesinde olduğu için unutulmakta ve temizliği ihmal edilmektedir.

SU DEPOSU NEDEN KİRLENİR,NASIL TEMİZLENİR ?

Su depoları,su şebekeden taşınırken,binanızda olumsuz şartlardan,dezenfeksiyon yan ürünlerinden,depo içi kaplamalardan,su içindeki demir, mangan, kireç gibi kimyasalardan zamanla kirlenir.

Temizlik esnasında uygun kuvvette su jeti kullanılmalıdır. mangan ,demir ,yosun ,kireç gibi kimyasal kirlilik tabakasına yol açan tabakaları çözen su deposu temizliği için üretilmiş ürünlerin kullanılması sağlıklı  sonuç verir. Ancak ürün kimyasal ürün alış, satış formları ya da kullanım , artanın bertarafi iadesi fatura ve resmi formlarla kayıt ve denetim altındadır. Kullanım sonrası meydana gelen kirli su kanalizasyona verilecekse ASKİ' nin onayı gerekir. Çünkü atıkların ne yapıldığı müşteri ve yüklenici tarafından belgi ile açıklanmak zorundadır.

Ekip ve ekipmanın hijyeni,tulumların kullan at türü olması maske bone çizme temizliği önemlidir.Temizlik kimyasalı kanalizasyondan karıştığı doğal hayatı tahrip etmemeli, bitkilerin üstüne boşaltılsa bile onları kurutmamalı, soldurmamalıdır.

Çevre temizliğine önem verilmeli iş bitiminde depo kullanıcılarına doğru kullanım kılavuzu,gelecek dezenfekte tarihi,tesisat,deponun genel durumu,hakkında yazılı bilgi verilmelidir.

KUMLAMA VE EPOKSİ BOYA NE DEMEKTİR?

Kumlama pas, eski boya vb istenmeyen tabakanınyüzeyden temizlendiği en etkili metoddur.Yüzeyi temizlerken aynı zamanda boyanın çok iyi tutunabileceği zımpara gibi pürüzlü bir zemin hazırlar.Kum raspasıda denen bu yöntem yüksek basınçlı komresörün kum taneciklerini temizlenecek yüzeye muazzam bir hızla püskürtmesiyle yapılır.Kumlama sonrası kum yerden toplanır,yüzey süpürülür. Kumlanan yüzey sudan havanın neminden, çiğlenmeden korunur ve zaman kaybetmeden boyanır.

Epoksi boya içme suyu ile teması onaylanan cinsten olmalı, raporları mutlaka incelenmelidir. Epoksi boya karıştırıcı ile iyice karıştırılmalı,uygun rulo ile tatbik edilmelidir.Airless dediğimiz havasız sprey sıkıştırmak sureti ile boyayı yüzeye uygular. İyi bir yöntemdir.Elektrikli olanları pratiktir ama gücü içme suyu test raporları alabilen solventsiz epoksileri püskürtmeye yetmez.

Galvanize yapışan içme suyu test raporlu boya yoktur. Boya tavsiye etmeyiz.

BETON DEPO, SERAMİK KAPLAMA PVC MEMBRAN

Beton depoları boyamak son derece itina ister. Kaplama arkasından yürüyecek nem yalıtımı kısa sürede bozar.Beton için çimento esaslı malzemeler daha uygun olur. Beton su deposu izolasyonu için üretilmiş sürülerek uygulanan malzemeler son derece verimlidir.Deponun inşasına,hacmine ve derinliğine  göre malzeme seçilmelidir.Kenar köşeler pahlanmalı,alkali dayanımı yüksek filelerle desteklenmelidir. Seramik seçiminde su geçirim katsayısı ve ebat önemlidir.Derz dolgusunun içme suyu test raporları olmalı kimyasallara dayanımı incelenmelidir.

Beton depolarda pvc membran uygulaması oldukça verimlidir.Membranın içme suyuna uygun olanları seçilmeli pvc membran kenar köşelere uygun çıtalarla tesbit edilmelidir.İşçilik düzgün zeminde yapılırsa uzun ömürlü olur.

FUEL OİL DEPOLARININ İÇME SUYU DEPOSUNA DÖNÜŞTÜRÜLMESİ?

Firmamız bugüne kadar 1-1000 ton arasında çok sayıda fuel oil deposunu bahçe sulama ve içme suyu deposuna dönüştürmüş, kumlayıp boyamıştır.İşin garantisi, iş bitiminde su içildikten sonra, yönetimin istemesi halinde suyun analizi sonucunda   ödeme yapılmasıdır.Fuel oil deposu boşaltıldıktan sonra depo içi talaşla raspalanır.Mazotlanır ve sıyrılır.Yağ sökücü ile fırçalanıp,220 bar su jeti ile yıkanır.Kurutulup kumlama yapılır.kumlamadan sonra epoxi boya ile iki kat boyanır.

SU SEBİLİ TEMİZLİĞİ

Su Sebili Nasıl Temizlenir?

  1. Sağlık Bakanlığı ruhsatlı ürün ile sebilin dış temizliği ve dezenfeksiyonu yapılır.
  2. Sebil ısıtma soğutma deposu içindeki suya, İçme suyu ruhsatlı dezenfektan verilir. Dezenfektanlı su, sebil musluklarından akıtılır.  Su boşaltılır. Sebil deposuna temiz su alınır. Durulama işlemi yapılır.
  3. Son olarak sebiliniz jölemsi tabakadan temizlenmiş, bakterilerden arındırılmış bir şekilde boş olarak teslim edilir.
  4. Bu aşamadan sonra ise damacanaların dış yüzeyleri ve damacana değişimleri esnasında yaşanabilecek insan faktörlü mikrobiyolojik riskleri önlemeye yönelik bilgilendirme yapılır.

Su sebil temizliğinde ozon cihazı da kullanılabilir ancak sebil içinde su kaynaklı oluşan jölemsi tabakayı yok etmenin en etkin yolu dezenfektanlı su ile silmektir. Bu husus önemlidir. Çünkü yapışkanımsı yüzey kirliliği, mikroplar için besin kaynağı olup barınak işlevi görmektedir.

Su sebilinin temizlik ve dezenfekte zamanının geldiğini, damacana değişimlerinde sebilin su dolan üst kısmını gözlemleyerek kolaylıkla anlayabilirsiniz.

Sebil temizliği için üç aylık süreler belirlenmiştir. Bu süre su markanız ve tüketim hızınıza göre uzar ya da kısalabilir. Bunun için gerekli bilgiyi su bayinizden, web sitemizden alabilirsiniz.

Bilmelisiniz ki enfekte olmuş sudan kaynaklanan hastalıkların bedeli ağır olduğundan, fayda-maliyet analizini doğru yapmak çok önemlidir. çünkü ilk bedel ödeyen çocuklarımız olacaktır.

Kesintisiz temiz su kullanmanız dileği ile,

Sağlıkla kalın…